Radon Heggedal

Utfører radonsanering, montering av radonsug (radonbrønn) i Heggedal

Når du vet at du har for høye verdier av radon:
Ta kontakt for gratis befaring og tilbud på radonsanering hos deg i Heggedal.

Ring oss nå på  970 26 688  , eller send epost til [email protected] for en hyggelig samtale!

Radonhjelpen Øst har lang erfaring i å vurdere, prosjektere og gjennomføre ulike radontiltak på Østlandet, og tilbyr deg en personlig og profesjonell service.

Noen vurderer å kjøpe inn deler og montere selv, men det anbefales at man er helt sikker på hva man gjør. Det bør trykktestes og gjøres målinger underveis i arbeidet for å være sikker på at man klarer å få fjernet all radon som kommer inn i huset. Det er der virkelige gode fagfolk gjør en stor betydning.

Med Radonhjelpen Øst på laget får du hjelp til å sanere radongassen, og gjøre boligen din trygg igjen. Dessuten er mange hyggelig overrasket over prisen, og erfarer at huset blir mye bedre å oppholde seg i.

Ta kontakt for hjelp:

  • Gratis befaring
  • (?)

radon Heggedal

adon er en radioaktiv edelgass uten farge, lukt eller smak som dannes fra uran som finnes i berggrunnen og jordsmonnet i Heggedal. Radongass kan sive inn i bygninger gjennom sprekker og utettheter og konsentreres i inneluften, noe som øker risikoen for lungekreft. Radon måles i Becquerel per kubikk luft (Bq/m3).

Statens Strålevern anbefaler at alle i Heggedal området måler radon i hjemmet sitt og utfører måling regelmessig, ca hvert 5-10 år. Det anbefales å holde radonnivåene så lave som mulig i alle bygninger og å ta tiltak når radonnivåene i ett eller flere oppholdsrom overstiger 100 Bq/m3. Maksimumsgrensen for radonnivået bør være lavere enn 200 Bq/m3.

For utleieboliger, barnehager og skoler i Heggedal, gir Strålevernforskriften bindende grenseverdier for radon. Tiltaksgrensen er 100 Bq/m3, mens maksimumsgrensen er 200 Bq/m3. Byggeiere er pålagt å måle radon så raskt som mulig og dersom målingene viser høye verdier, er det utleierens ansvar å utbedre dette.