Radon Åros

Utfører radonsanering, montering av radonsug (radonbrønn) i Åros

Når du vet at du har for høye verdier av radon:
Ta kontakt for gratis befaring og tilbud på radonsanering hos deg i Åros.

Ring oss nå på  970 26 688  , eller send epost til [email protected] for en hyggelig samtale!

Radonhjelpen Øst har lang erfaring i å vurdere, prosjektere og gjennomføre ulike radontiltak på Østlandet, og tilbyr deg en personlig og profesjonell service.

Noen vurderer å kjøpe inn deler og montere selv, men det anbefales at man er helt sikker på hva man gjør. Det bør trykktestes og gjøres målinger underveis i arbeidet for å være sikker på at man klarer å få fjernet all radon som kommer inn i huset. Det er der virkelige gode fagfolk gjør en stor betydning.

Med Radonhjelpen Øst på laget får du hjelp til å sanere radongassen, og gjøre boligen din trygg igjen. Dessuten er mange hyggelig overrasket over prisen, og erfarer at huset blir mye bedre å oppholde seg i.

Ta kontakt for hjelp:

  • Gratis befaring
  • (?)

radon Åros

Kommunen og Statens strålevern oppfordrer innbyggerne i Åros i Røyken kommune til å gjennomføre radonmåling.

Radonmåling bør gjennomføres hver femte år, og perioden fra oktober til april er egnet for en slik måling. Radon er en usynlig og luktfri gass som dannes i jordskorpa, og kan sive inn i boliger gjennom sprekker i grunnmuren. Utendørs vil radonkonsentrasjonen normalt være lav, men når den samler seg i innemiljøet, kan det øke risikoen for lungekreft for dem som bor i boliger med for høyt radoninnhold over tid.

Radon måles i becquerel, og målingene bør ikke overstige 100 becquerel. Dersom målingene viser høyere verdier, bør man sette inn tiltak for å redusere radonnivået. Det finnes flere muligheter for å gjennomføre radonmåling, som å kjøpe en sporfilm som legges i minst to rom i boligen, eller å engasjere en profesjonell tjeneste. Eldre bygg har ofte et høyere radonnivå, og det er viktig at utleieboliger, skoler, barnehager og andre offentlige bygg utfører radonmålinger for å sikre at innemiljøet er trygt.