Radonsug og undertrykksventilasjon

Radon er dødlig farlig, og når det er påvist for høy konsentrasjon av radon via radonmåling så må du gjøre tiltak. Et av de beste og mest kostnads-effektive radontiltak i et eksisterende bygg er montering av radonsug:

I hus uten krypkjeller så monteres radonsuget slik at det suger ut radon fra under byggets betongsåle, slik at det ikke lenger er radon som kan trenge inn i bygget. Dette kalles også radonbrønn.
I hus med krypkjeller så monteres undertrykksventilasjon i stedet. Dette suger ut radon fra krypkjelleren før radonen kan gå opp i byggets oppholdsrom.

Begge deler kalles et radonsug, der den ene bruker ventilasjonsprinsipp og den andre en radonbrønn for å "ventilere" under boligens såle. Radonhjelpen Øst leverer begge løsningene til svært konkurransedyktig pris.

Be oss om gratis befaring og et uforpliktende pristilbud.

Radonsug: Effektiv og rimelig radonsanering for eksisterende bygg

Hvordan fungerer et radonsug?

Kort fortalt så monteres det et metallrør ned gjennom betongsålen med en elektrisk vifte som skaper undertrykk under sålen. Da vil radonen suges fra under sålen og inn i røret, og videre vil radonen sendes ut i fristluften på utsiden av huset.

Resultatet er at det ikke lenger vil være vesentlig radon igjen under boligens eller byggets såle, og dermed heller ingen radon som kan trenge inn i bygget.

Her ser du hvordan et radonsug fungerer når det er satt opp optimalt i henhold til riktig fagkunnskap.

Kvaliteten er viktig!

Det finnes mange ulike typer radonsug, og det finnes dessverre også mange dårlige løsninger. Det som er typisk ved dårlige løsninger er at viften i viftekanalen har mye støy, man kan slite med kondens og noen ganger også levetiden.

Derfor har vi i Radonhjelpen Øst jobbet målbevisst over lang tid med å finne de produktene som gir deg som bygg-eier den beste løsningen.

Hos oss får du kun støysvake / stillegående radonvifte, gode radonrør og et radonsug som fungerer stabilt over svært lang levetid.

Radonsug pris: Hva koster det?

Radonhjelpen Øst er spesialisert på effektive radontiltak, og har også kuttet ut fordyrende og unødvendige løsninger. Derfor kan vi tilby svært kostnadseffektive løsninger og konkurransedyktige priser.

Obs: Disse løsningene må ikke forveksles med billige løsninger med dårlig kvalitet. Her hos oss får du kun kvalitets-komponenter med lite støy og lang levetid.

For å gi deg en nøyaktig pris må vi vite mer detaljer om din utfordring, slikt som byggets størrelse, alder og diverse løsninger som er brukt i bygget.

For å gi deg et nøyaktig pristilbud på den beste løsningen bør vi se bygget, og derfor tilbyr vi deg gratis befaring.

Ta kontakt for å få gratis befaring og tilbud på radonsug.

Slik får du gratis befaring og pris tilbud

Ta kontakt med oss dersom du har noen spørsmål. Ring oss, send epost eller bruk skjemaet her på siden. Vi svarer gjerne på dine spørsmål.

Når du vet at du har et problem med for høy konsentrasjon av radon så be om en gratis befaring fra oss. Vi vil da komme ut til ditt bygg og inspisere og gi deg konkrete råd der og da.

Du vil også få et uforpliktende pristilbud samt en estimert leveringstid. Ofte kan vi montere rett utstyr på ganske kort varsel.

Send inn skjemaet eller ring oss på 970 26 688, så vil en av våre eksperter på radonsanering ta kontakt med deg raskt.

Gratis inspeksjon og rådgivning:

Ring 970 26 688 eller send inn skjemaet under så avtaler vi gratis befaring der du får konkrete svar på dine spørsmål. Uforpliktende.
  • Gratis befaring
  • (?)
Informasjonen du sender inn vil brukes til kundekontakt og behandles i samsvar med personvernerklæringen.

Mer om radon

Maks nivå for radon i bolig

Hvis du har målt radonnivå over 100 Bq/m³ i boligen din, så bør du absolutt gjøre radontiltak for å redusere nivået. Strengt tatt bør nivået av radon være så lavt som man kan få det til,  og alltid under 200 Bq/m³. Ved å gjøre radontiltak  som nevnt over vil du få redusert nivået vesentlig og til et nivå som er anbefalt av Statens Strålevern.

Man må alltid måle radon i utleieboilig/ leilighet

Hvis du leier ut en enhet til bolig så må du også sørge for sporfilm måling av radon i utleiedelen. Dette er et myndighetskrav som gjelder utleieenheter som ligger i opp til og med 2. etasje over bakken.

Statens Strålevern oppgir: "Forutsatt at dokumenterbare radontiltak er gjennomført i boligen, kan radonnivået være mellom 100 og 200 Bq/m³. Dersom du har gjennomført tiltak for å redusere radon i boligen, må du gjennomføre ny måling for å kontrollere at tiltakene har hatt tilstrekkelig effekt."

Radonhjelpen Øst utsteder nødvendig dokumentasjon på utførte tiltak.