Mange år etter: Radontiltak i boliger er fortsatt effektive
Tiltakene mot radon som ble iverksatt i 274 boliger på begynnelsen av 2000 -tallet er fortsatt effektive i dag, og radonnivåene er på samme nivå som umiddelbart etter at tiltakene ble iverksatt.
Les mer
Radonbrønn regnes som svært effektivt tiltak
Radonbrønn er et tiltak som krever relativt lite fra huset. Man må ikke rive opp vegger og gulv for å legge ny tetting og liknende, men man slipper unna med et hull i sålen og en radonvifte og noen rør.
Les mer
Tiltak mot radon i eksisterende bygg
Radon er en naturlig radioaktiv gass som finnes i utendørs og innendørs luft. Når gassen kommer inn i hjemmet ditt så økes gjerne konsentrasjonen over det som er anbefalt av myndighetene, og det bør gjøres tiltak.
Les mer
Hvorfor er radon farlig å ha i huset?
I Norge er det mange som bor i områder med høye konsentrasjoner av radon. Norge, Sverige og Finland er blant landene i verden med høyest konsentrasjon av radon i utsatte områder. I denne artikkelen skal vi se på hva radongass er og risikoen som er knyttet til denne gassen.
Les mer
Hjelp med å få ned radonnivået
For høye radonnivå er farlig for lungene, og derfor anbefaler Statens Strålevern å gjøre tiltak dersom radonnivået er målt over 100 Bq/m³. Det bør altså gjøres tiltak mot radon, og det ser vi på her. Vi ser på hva tiltakene kan være, og hvordan de bør gjøres.
Les mer
En FAQ om radon
Visste du at langvarig eksponering for radongass er en viktig årsak til lungekreft i Norge? Statens strålevern sier at rundt 300 mennesker dør hvert år av radoneksponering. Folk blir utsatt for denne gassen i hjemmene de bor i. Radongass er fargeløs og har ingen lukt. Radongass er en stille morder.
Les mer
Hva er radon?
Radon er en usynlig og luktfri gass som dannes kontinuerlig nede i bakken. Gassen er radioaktiv og dannes fra naturlige radioaktive stoffer som uran i berggrunnen og jordsmonn. I Norge er det særlig områder med granitter og alunskifer i bakken som utvikler radon.
Les mer
Gratis befaring for radontiltak
Vi tilbyr gratis befaring for å vurdere hvilke radontiltak du bør gjøre.
Les mer
Miniventilasjon hjelper innemiljøet
Ved å benyttet en miniventilasjon i tilknytning til andre radontiltak kan du få redusert radon i huset, samt få et mye bedre inneklima.
Les mer

Har du behov for radontiltak i ditt bygg?

Kontakt oss på telefon 970 26 688 eller be om gratis befaring.

Vi er eksperter på radonsanering og leverer radonsug over hele Østlandet - til svært konkurransedyktige priser.